Fy fan för Lisebergs Berg&dalbana.

Fredrik min käre vän, du är helt underbar! Tack för att du har fixat min dator.
Innan jag ska börja med en svamksoppa med stekta färska kantareller i så tar jag skriver några rader här. Här på min blogg spenderar jag ytterst lite tid har jag märkt. Idag, min lediga dag, har varit en skön dag. Förutom allt städande imorse, vilket gav ett skönt och välbehövligt resultat, så har min lata sida gjort sitt. Imorgon ska jag jobba och jag antar att det blir slitigt med tanke på alla norrmän som tycks campa i Smedjebacken just denna vecka. Alkoholen har ju sitt pris i Norge och jämförelsevis med de svenska priserna så köper man noghellre  tre gånger mer. Möjligtvis en jämförsle som kan jämföras med när vi Svenskar åker till ullared för att köpa tre gånger mer för pengarna. Aja, nog om det. Jag lär väl överleva morgondagen.

Nästa helg drar jag och Jon till Göteborg. Vi ska tydligen åka berg&dalbana och jag gruvar mig. Jag kan inte minnas en endaste gång då jag inte har grinat när jag satt mig i tåget på väg upp mot groteska höjder. Men trots det så tycker jag att det är skit kul, efter! Sisådär i slutet när vagnarna saktar in och jag insett att jag än en gång övertalade min rädsla att få uppleva en superadrenalinkick. Fy fan. Vi får se hyur det artar sig helt enkelt. Jag vill ju inte vara tönten som går runt och försöker samla på sig en massa godsedjur och godis i mängder.

Ge mig mod.

Puss


Det bkev inget punkteringskit, det blev en klänning istället

Nu händer det igen. Jag kan tydligen inte gå ner på stan utan att köpa med mig kläder hem. Det är precis som att det är inpräntat i min skalle att jag ska svänga in på Åhlens och köpa nått bara för att jag går förbi. Det jag egentligen skulle ha var ett "punkteringskit" eller nu vad man kallar det. Alltså, det jag fick med mig hem är långt ifrån ett kit med punkteringsprylar. Istället blev det en klänning , en kjol och en liten kavaj. Jag kan ju i alla fall vara snygg när jag lagar däcket, utan material.


Jag fick reda på att jag kom in på sjuksköterskeutbildningen idag. Jag borde fira. Fira med mitt mousserande vin som står välkylt i kylen, möjligtvis med en fryst jordgubbe. Jag borde vara superduper glad. Jag kom ju in!
Men det är jag inte. Jag sitter inte och jublar och småsuper på mitt mousserande vita, torra vin, som säkert är äckligt och så tort att kinderna drar ihop sig. Jag sitter här framför datorn på min blogg och funderar och analyserar. Jag är en grubblare uti fingertopparna och därför är jag inte nöjd över min plats i tillvaron. Jag är inte nöjd över att ha kommit in i Falun istället för studenstaden Uppsala, Lund eller kanske Lindköping. Det är ju misslyckat.
Ibland vill jag bara ta tag i mitt huvud stoppa ner det i toalettstolen och fråga mig själv, vad i helvete jag håller på med. Varför jag satt ribban uppe vid månen istället för ovanför höghusen i marnäs. Jag har liksom ritat upp en bild av min framtid där jag kommer bli berömd efter en lång men jävligt rolig väg dit, med fester och dyligt. Varför skulle jag inte kunna ha lika kul i Falun som i Uppsala? Jag vet inte, men känslan säger mig att jag inte kommer ha lika kul i Dalarna än i Uppland. Ibland vet jag inte hur jag ska tänka. Varför skulle mitt liv bli mindre värt om jag inte pluggar i Lund som jag hela tiden har sagt att jag vill göra. Ett personligt misslyckande liksom.
Jag kanske borde göra högskoleprovet, få 2.0 och söka mig till någon sjukt exklusiv utbildning med hög status. Skulle jag bli lyckligare av det? Herregud vad funderingarna far omkring i mitt huvud. Typ som någon har satt igång centrifugen. Jag blir lite illamående.

I alla fall. Jag tar mig en tänkare!

Kärlek

Ingen roadtrip och ingen sol

Vart tog solen vägen? Nu hade en resa till Julita passat rätt fint faktiskt. Det är tur att vår vän Husing har en supermorsa som skjutsar henne tre timmar dit och tar sen bilen tre timmar tillbaka hem. En roadtrip får det bli en annan gång. Just nu är jag sjukt besviken på att solen inte tittar fram. Beror det på att jag är ledig idag ??

Jag funderar på att gå en Baristakurs nånstans. Det vore himla kul faktiskt, konditor kanske också vore nått. Men mest av allt är jag intresserad av inredning. Men om en vecka får jag reda på on jag kommer in på sjuksköterskeutbildningen. Trots min kluvenhet är jag riktigt exhalterad över svaret.

Puss

Peace and Love



Det är allt mysigt med festival. I bankokvärmen sitter vi i festivalstolar och dricker öl/pissljummet vin. Efter
Johnossi, Mando Diao, Markus Krunegård, Jay Z, en 6a Fernet Branca så tog vi nattbussen hem till Ludvika igen. Trots min huvudvärk som visserligen gick över efter ett tag ger jag festivaldagen höga poäng. Att inte tala om älgkebaben vore synd, för den var jävligt god.

Kärlek


RSS 2.0