En kompott med halsbränna och lite turkiskpeppar

Halsbrännan bränner. Varför annars skulle det heta halsbränna. Det är klart att det bränner. I alla fall så har jag gått lei på att det ska brännas i halsen var eviga dag. Men det går över, det blir bra, allt ordnar sig. Det vet jag. Vet bara inte varför jag sitter med halsbränna och en aning ont i magen. Gravid är jag inte, det är vetenskapligt bevisat. Eller ja, det är under koll och kontroll. Det är nog för att slutet av säsongen är väldigt nära. Det är inte många dagar kvar. Nedräkning till städdagarna. Jag längtar så himelskt till er och Sofia, du gör mig rörd så att tårarna kommer. Saknar och längtar efter vinkvällar, efter båtutflykter, efter allt som har med sommaren i Sverige att göra. Festival blir det vill jag lova. Sen planerna för att hälsa på mina vänner som jag mött här på norska fjellet. Vilka härliga människor man möter, vilka härliga människor man går miste om om man inte bjuder till lite med sin trevlighet. Som du min vän Husing skriver i din blogg (tallkotte.blogg.se).

På tal om något annat.

Har en hel del historier att berätta när jag kommer hem. Många roliga kommentarer som är värda att nämna. Visserligen så kommer de flesta från min trut. Men som Peter Siepen gör så ska man bjuda på sig själv. Inte sant?! han sa en härlig kommentar i ett Roomservice program som jag kikade på idag "Jag älskar människan och inte könet". Det var när Mathias frågade om han var homo.

Igår kom tyri-hans gänget hem efter ett tre dagars ävnentyr i Geilo, ca 3 timmar från Lillehammer. Vi bodde på ett spahotell och åt underbar mat. Magen fick dessvärre en chock efter all mat med tanke på de senaste två månaders obalans med mattider. Inte bra. Men äta bör man annars dör man. En matälskare som jag kan meddela att på Sofias Café som ligger på Bardola hotell i Geilo, har en underbar pastarätt. Fyttirackarns vad gott det var. Fast just nu så har ja inte riktigt den  rätta inlevelsen till njutningen som jag borde ha när jag skriver detta. Jag har ju som jag tidigare skrev en rejäl halsbränna och ont i magen. Turkisk peppar är ju inget botemedel för halsbränna har jag märkt.

Imorgon blir det mars, några meter på Kvitfjells vacka vägar. Om jag orkar ta mig upp vill säga. Börjar ju klockan nio imorn. Har märkt att jag inte är morgonmänniska. Är riktigt trött på morgonen. Men det blir ett försök.

Tack mamma för informationen om att man köper fiskbullar i butiken. Jag satt nämligen laddad med penna och papper när jag ringde min mamma för att fråga efter receptet på fiskbullar.

Sov gott.

Ploppdanne är min idol.

23.17 är klockan. Och jag är riktigt trött. Men fasiken vad flinka vi är på att arbeta. Alla är supernöjda och vi har ökat omsättningen sjukt mycket. Norges rikaste män är förnöjda och det är ju bara bra eftersom de spenderar en hel del. Flaskor med Sancere säljs som smör.

Nog om jobbet. Vad fasiken ska det bli av sen?!

Sov gott och Elliott Smith är riktigt bra.

RSS 2.0