Svar saknas

Hur kan man bara sluta älska någon?

Dröverka

 



 


Sånt som händer

Jag skar ost. Mamma, jag vet inte varför, stack under sin hand för att ta den fördigskurna osten. Och vips så försvann hennes nagel och lite till. Jag var helt övertygad om att fingertoppen var avskuren. Huvudverken efter incidenten var outhärdlig. Stackars mamma. Fingrarna som gör så ont att göra illa.

Om blickar kunde..

Den där kärleksfulla blicken som Mrs Husing får tilltaga är rätt ovanligt nu om dagarna. Ovanlig i och med att jag inte har haft ork att ens visa den för nån, någon alls.
Inspiration från bilden kanske ger mig en liten kick. Bilden är tagen ifrån Michaelas 25-års fest i Sorstaden Stockhom.

Popcorn och överjäst vin

Det är andra gången jag grinar till filmen Marley and Me. Filmen om en "labradoodle". Samtidigt som jag proppar munnen full med popcorn slår mig tanken om hur svårt det är att sluta äta popcorn. Det går inte att poppa en skål full med popcorn och tro halva skålen ska stå halvfull kvar och övergiven. En hel skål med smörpopcorn kan kännas lite mäktigt att trycka i sig. Det spelar ingen roll hur mycket jag än försöker att övertala mig själv att inte äta mer så slutar det med att min näve fylls med smöriga/salta popcorn. Jag förstår inte. Det måste vara kombinatonen salt och smör. I skålen ligger nu tio fina små popcorn kvar. Det skulle kännas förargligt att lämna dessa små stackare ensama kvar i skålen.

Vinet smakar halvbra. Jag vet inte riktigt hur länge flaksan har stått öppen. För länge kan konstateras. Jon, min karl, min sambo är på flykt. I morgon är det bröllop nånstans i Eskilstuna. Om jag inte minns helt galet så var det Eskilstuna. Det började med Uppsla men slutade i Eskilstuna. Jag sitter inte alls och tycker synd om mig själv framför en stor skål med popcorn och ett halvkasst glas vin. Nej, det är ju helt super tråkigt med bröllop(INTE). Jag skulle verkligen inte vilja gå på bröllop istället för att sitta hemma och låtsas tycka att det är kul att plugga till sjuksköterska på distans. Jag är så överlycklig över mitt val av studie(INTE). Kommer en sån som jag någonsin bli nöjd, kommer en sån som jag någonsin känna lyckan, kommer en sån som jag någonsin få ett jobb där jag vill stanna kvar längre än två år? Är själen inte tillfredställd så är du inte tillgfredställd. Är du inte tillfredställd så märks det. Följande biverkningar kan förekomma; grinig, gnällig, tjatig, ledsen, arg, trött, sårbar, aptitlös, tråkig, misstolkad, elak frustrerad osv osv.. Min känslosamhet just nu gör att popcornskålen snart står tom och likaså den överjästa vinflaskan.

Hur som haver. Att sitta här och tycka synd om mig själv för att jag hellre vill vara nån annanstans och gå på bröllop, eller att jag vill ringa till Högskolan Dalarna och säga att jag inte kommer att bli den där sjuksköterskan som de förväntar sig av en sjuksköterske-elev. I alla fall så är klockan bara nio och jag funderar starkt på att gå och lägga mig. Jag hinner inte ens stänga mina ögon förens det är dags för frukost. Eller snarare sagt en snus. Och sen när började jag snusa? Har jag någonsin varit intresserad av nikotin? Herregud, nu strömmar tankarna in i hjärnkontoret. Jag lär sätta punkt Nu.

Kärlek

RSS 2.0