Det krävs fokus att fånga ett ögonblick.


Ida.

Spegel spegel på väggen där.............

Varför speglar när man kan spegla sin skönhet i någon annans ögon.

Superlativ


Min dator heter Lasse

Är man lite rastlös så blir datorn genast min bästa vän. Sitter i soffan med datorn i knät och dricker en varm kopp choklad. Det var inte lika gott som jag hade väntat. Tråkigt eftersom jag inte gärna dricker mjölk. Magen blir som en balong. Jag borde ta en lång promenad känner jag. Det vore helt helt underbart skönt. Men under den senaste tiden så har jag blivit rätt slö. Jag sover länge, mycket länge på mornarna, visserligen så går jag och lägger mig riktigt sent. Stackars Jon får ingen sömn alls eftersom han går upp klockan halv sex. Sen så är han piggare än mig på kvällarna i alla fall. Vissa saker förstår jag bara inte och jag låter det vara så.

Min tanke för dagen är att kolla in lite resor, äta nått trevligt samt att ta en promenad. Japp det är planen. Just ja, diska var det också. Att diska är ingenting som jag skulle skriva in i mitt CV. Det är ingen stark erfarenhet jag har. Men övning ger färdighet. Bara jag inte sitter kvar för länge vid datorn. Lätt hänt. Fick för mig att jag skulle ändra min design på sidan lite. Meningen var att jag bara skulle testa lite, sen så hamnade muspekaren på spara. Inte riktigt meningen.

Våfflor är underskattat. Jag blir nästan lite ledsen när jag tänker på hur sällan man äter det. Allt för sällan, mina vänner, allt för sällan.


Kärlek


Min


Monokrom






Securitas på besök

Måndag i all ära. Kan säga att jag vaknade på ett klockslag då man egentligen borde ha hunnit med städning, promenad och matlagning, eller en halv dag på jobbet. Jag sover som aldrig förr. Förmodligen så behövde jag det, det är så jag brukat resonera. Men på nått vis så tror jag att det krävs en reformering.

Ja fortsättning på måndag i all ära. Måndagar brukar vara första dagen i veckan i en normal arbetsvecka. Men inte för mig. Jag är ledig, semester, arbetslös. Kalla det vad ni vill. Jag föredrar semester. Eftersom jag sover bort halva dagarna så får jag en stark aning om att jag bör hitta en sysselsättning som får mig att vilja gå upp klockan halv sju för att utöva den. Har svårt att tro att jag hittar en sysselsättning som får mig att ställa klokan på sex varje morgon(en halvtimmes snoozning krävs). I alla fall så ska jag nog ta och ringa chefen för att höra om han har nå arbete för mig i höst. Jag laddar för de. Jag laddar för att jag kommer att arbeta i 6 månader till innan jag gör en ny sökning på univresitetet. För jag vill verkligen börja plugga. Jag vill också veta vad jag ska plugga, ja jag vill att det ska kännas bra inför det jag ska börja plugga. Men det är väl inte så kosntigt?! Att betala studiemedel för pluggandets skull vet jag inte om jag är så sugen på, å andra sidan så är jag den som vill ha så kul som möjligt att jag skulle kunna tänka mig att plugga vad som helst för att komma in i studentlivet. Typ.

Nu är det dags att sätta på lite musik och röja undan lite. Sen ska jag ringa lite samtal.

Haha, nä jag måste bara berätta om min och Sofies lördagsfest i helgen. Sofie och jag var båda sugna på utång. Det blev i alla fall så att vi hamnade i Jons lägenhet för att dricka vin och prata innan krogen. Vi drack oss rätt fulla, lyssnade på nostalgisk musik och pratade massa ovett om hur man analyserar andra människor. Musiken spelades rätt högt om jag vill minnas men annars var vi rätt lugna och städade, eller?

När timmarna närmade sig utgång så knackade det på dörren. Eftersom jag satt på toaletten med dörr på vid gavel så kunde inte jag öppna. I alla fall när Sofie öppnade dörren står en securitas vakt där och berättar att en granne har klagat. En granne som har klagat på, trot eller ej, högt prat och inte hög musik. Jag sitter inne på toaletten och fnissar rejält när Sofie svarar frågande tillbaka att det bara är jag och hon där. Antingen var det vinets förtjänst eller så var det nya känsliga grannar. För så vitt jag vet så har det varit fler personer i den här lägenheten samtidigt under en förfest utan klagomål från grannarna.

Nu ska jag ratta fram lite bra musik och börja röja. Sen blir det telefon och promenad som prio 1.

kärlek


Panikångest för hår och sånt.

Snart ska jag iväg och klippa mig. Jag tror att jag är den enda i världen som är världsnervs inför ett besök hos frisören. Men jag har ju en anledning till det också. Blir det inte för kort så blir håret grönt. Visserligen så blev håret grönt i Italien och det var otroligt jobbigt att gå dit och försöka förklara för dem att håret var grönt. Eller ja, det gick ju rätt bra ändå, det var ju bara att peka på håret och säga verde. De fattade och tog in mig för ytterligare tre timmars behandling.
Äsh, håret växer ut igen, det gör det alltid. Eller?



Jag tror att jag har fått tinitus i hjärtat.

Mina absoluta favoriter


En ganska kärleksfull bild om jag får säga mitt.


En härlig och harmonisk bild. Jon fångade min blick.

Det blev ingen middag med smak av Sydafrika.





Nybörjar bilder



Jag hade precis hittat på en hel del roliga inställningar på min kamera och så fick min kaffekopp ställa upp på en del bilder. Rätt kul faktiskt.



En ganska skön bild. Skulle bara testa ljuset och så blev resultatet av de.

....

Jag har alltid tid för dig Petra!

God morgon

En tripp till Vanhällsåg för att äte en bit mat. Sen blir det ett och annar under dagen.
Såg en riktigt hemsk film imorse. Filmen heter "The boy in the striped pyjamas". Den är mycket sevärd men hemsk.

Ska åka nu i alla fall så jag får mina fiskbullar i äggsås.


Köttbullar med lingon. En melodi a la Jon.

Vad sägs som lite köttbullar med lingonsylt. Förlåt, bullar utan kött menade jag. Vegetarsika bullar med kokt potatis och lingonsylt. Jag känner mig riktigt inspirationsrik idag. Förutom matlagning så har jag sytt ihop mina absolut favoritbyxor. Ett par fyra år gamla jeans från H&M. Helt otroligt att jag kan börja använda dom igen. Dessa byxor har varit med om ett och annat. Dom finns med i mina absolut bästa festminnen. Så jäkla snygga vill jag väl inte påstå att dom är och speciellt inte  nu när jag har lappat ihop bakdelen, men det är nånting med dom som jag bara älskar.

Nu när jag är sådär smått kreaktiv av mig så kanske man ska passa på att tvätta bilen och lägga ut den på blocket. Kan vara en smart idé. Det är riktigt skönt att ha en bil, men just nu så  känner jag inget behov av den och då känns det onödigt att punga ut rätt mycket pengar på försäkring och skatt som jag istället kan lägga på annat.

Jag tänkte avsluta inlägget med en ganska knagande och uttjatad fråga. I alla fall i mitt tycke.
- Vad händer i höst?

En fredag jag minns.

En enastående tolkning av mig. Tack Petra. Det är både kul och spännande att se hur någon annan designar ens ägodel. Att se hur någon annan så närstårnde tolkar mig med sin egen stil och smak.

Satt nyss och pratade i min mobil. Jag hade kramper i magen för allt skratt. Det behövdes. Att skratta riktigt ordentligt måste ju frigöra lika många endorfiner och dopaminer som att ha sex? I alla fall så är det till välgörande ändamål för sig själv att både ha sex och att skratta. 

 Samtidigt så är det minst lika viktigt att ibland få släppa ut de instängda tårarna som succesivt samlas i tårkanalerna. En variation mellan skratt, gråt och sex måste ju bara vara det allra bästa. Jag menar det är ju inte bra att ha för mycket av det ena. Nä, variation! Jag är en person som måste släppa på trycket då och då och grina en skvätt, ibland två, ibland en hel flod. Jag behöver inte ens ha någon anledning till att grina. Jag kan grina av lycka såsom sorg. Jag kan faktiskt erkänna att jag inte har grinat på riktigt riktigt länge. Jag bör nog sätta på en film som får min överkännslighet att välla över.

"Skratta dig lycklig" har länge varit ett favoritmotto. Men jag tror fan att man kan grina sig lycklig också. Hur skön är inte känslan efter ett riktigt regn av tårar? Den utmattheten, det lugnet, den friheten som du kan få skymt av efter ett gråt.

I alla fall så sitter jag just nu hemma hos min Pojkvän, i hans lägenhet, i hans vardagsrum, på hans vita matta och lyssnar på musik från hans högtalare. Det blev mycket hans nu, Men jag sitter på min rumpa och lyssnar med mina öron. Jag skriver även på min dator. Fredagskvällar i all ära. Ni som tjoar och stimmar med glaset i höjd, töm det och töm det med glädje. Jag och min pojkväns just nu fattiga kylskåp har inget vitt vin att erbjuda. Jag höjer därför mitt havremjölksglas och skålar för min vän Sofia, för det är hennes födelsedag idag!

Fyra nyanser av grönt









Tänk vad kul man kan ha på en studsmatta. Jag och mina syskonbarn gjorde konster framför kameran.


Ögonsten


Gitarrens vän de är ja.


RSS 2.0