Haallå, jag vill också

Är det bara jag som är intresserad av internet just ikväll. Vilken nörd. Springer runt i kockrocken, och tvättar och städa. På en fredagskväll. Patetiskt. Soffan är ju störfull i Sälen, Husing pimplar öl med sin pappa. Sandra, Anna och kine dricker vin. Och jag har nyss gjort rent toaletten. Precis en fredag jag längtat efter. Yippi.

"And it's not tonight...."(Moneybrother-Down at the R). Nopp It's tomorow(Emilia Jansson-cleaning song)

Föresten så försvann min handske in i en läskig maskin idag. För ANDRA gången. När jag ser  den demolerande handsken som vi nyss tagit ut ur maskinen så tänker jag att, sådär kunde min hand ha sett ut. Aj aj.

Back to buissnes..Tvätten ska hängas. aaaaaagh....

Är snöskulpturer alternativet? för källaren är läskig

Har varit på rehab hos min syster i falun. var inte riktigt meningen att jag skulle bli sjuk. Men jag trivdes bra i hennes soffa. Internet tillgängligt från soffan och tv dosan brevid. Kan det bli bättre. En god risrätt med kyckling blev man bjuden på också. Det hela började med att jag kom upp fick lyssna på lite livemusik av syrrans band. De är riktigt duktiga. Om jag kom ihåg namnet på bandet så skulle jag göra en liten marknadsföring här och nu, men det kommer jag inte ihåg. Just typiskt. Är hemma nu i alla fall. Och sista dagen påsågverket höll sig inte länge. Ska jobba imorgon och på fredag. Det gick inte så bra att vara arbetslös helt enkelt.. Inte när de ringer och gråter "mimmi snälla kom tillbaka".
Nä så var det inte riktigt, en aning överdrivet. Men nästan.

Jag lagade en riktigt god rätt, åt mig själv. Så fruktansvärt tråkigt att laga mat åt sig själv. Råkade vänta lite länge på upptiningen av laxen i micron att den kokade där inne. Men det gick bra ändå. Över mina förväntningar. Lax, potatis och en sås med wokade grönsaker, samt en sallad till. Mums.

Och ingen tv. Snälla snälla. Jag önskar mig en fungerande tv. Jag kan ju inte se på Greys ikväll. Om jag ändå hade magiska fingrar. Men å andra sidan så har jag ju klarat mig utan tv i ca 3 månader. Det gick ju bra. Fast då hade man sandstrand, sol, volleyboll, bad att ägna tiden åt. En aning fest också. Vad jag skulle kunna göra hemma är en annan fråga? Inte lika spännande, inte lika kul. Tvätta, slå in julklappar, gå ut och fortsätta bygga på snöskulpturer som mina syskon börjat på. Nä jag vet inte. Det skulle underlätta en hel del om jag vågade gå ner i källaren och tvätta. Så tvättnig stryker jag tills någon kommer hem. Slå in paket skulle jag kunna sysselsätta mig med.

Jag avslutar detta inlägg så som Ozzy Osbourne precis sjöng i mina högtalare "mama I'm coming home", fast det blir inte försn imorgon.  


Spännande äventyr?

Första dagen i min julledighet. Min julfrid helt enkelt. Helt utan inkomst. Kära nån, vart ska det här leda. Det är hur många som helst som blir arbetslösa just nu. Och jag är medräknad i den skaran.

Jag ska ta och gå snygga till mig och ge mig iväg för lite spännande äventyr. Det är nu jag ska göra allt jag inte orkat eller kunnat göra när jag jobbat. Vill ju inte sitta hemma och bli uttråkad. Har ju ingen fungerande tv heller. Just typiskt. Mamma blir nog glad när jag kommer och hälsar på på hennes nya kontor. Ska försöka hinna med lite julhandel också! jippei.. Och ja just de ja. Filmen "What happends in Vegas" ska också lämnas in. Hinner nog med att se den en gång till.. Älskar verkligen den filmen.

Tegan and sara hjälpte mitt uppvaknande att falla på rätt sida, den goda sidan.

Dag 4 helt enkelt.

På nått vis så hamnar jag alltid i soffan framför tvn när jag kommer hem klockan 16.00 från jobbet. Fast jag har tänkt att, ja, idag så ska jag vara aktiv. Men näpp. Jag lägger mig och sover. Ansiktet är helt varmt när jag vaknar och den krypande irritationen i kroppen smyger sig fram. Jag vet precis hur jag blir när jag sover mitt på dagen och vaknar av ett ryck. ett ryck som säger "du borde inte ligga här, gör hussysslor, gå ut och gå, eller sätt dif vid datorn och lyssna på den där låter som din vän Husing delat med sig till dig". Men kan medge att irritationen har släppt, för låter jag lyssnade på var grym. De andra låtarna med samma artister var också grymma.

Tegan and Sara heter dom som sjunger- låter som min vän bad mig lyssna på heter Where does the goo go. Där har ni det. Lyssna på den. Och de andra låtarna som dyker upp under deras namn på youtube. Ett syskonpar som sammarbetar sångsmässigt  mycket bra tillsammans.

Kan jag få en till låt att lyssna på efter morgondagens sömn på soffan så att det kan bli folk av mig igen? Snälla, min familj skulle nog uppskatta det också.


En fin missuppfattning vid matbordet. Min far sitter brevid mig och äter. Han börjar att fråga om jag har behandlat bilder i ett redigeraraprogram i datorn förut. Jag fattar mig snabbt, vänder taggarna utåt. Jag är nämligen stensäker på att jag ska få skäll, att jag gjort något med datorn här hemma. För den fungerar inte riktigt som den ska. Jag börjar att förklara att det inte finns något sådant program på hans musik dator, men jag erkänner att jag har några bilder liggandes där. När alla tankar om att jag dragit in virus i datorn när jag besökt och tagit emot bilder från internet så blir jag allt mer irriterad. I all missförstånd, då vi sitter och pratar om två helt olika saker så är jag tvungen att avbryta honom och fråga om vad det handlar om. Raka rör ska det vara, ut med det bara. Så jag kan försvara mig sen. Jag är beredd. Men det visade sig att han ville ha hjälp att klippa ihop ett bildspel till  hans låtar som han skrivit. Han hade inte ens nämt musikdatorn som så snällt står i biblioteket. Jag skäms lite och ber om ursäkt och vänder tillbaka taggarna. Men jag hade en teori till hur missförstånder artade sig. Innan jag gick till matbordet så tittade jag till en extra gång på musikdatorn och det måste varit det som fastnat  i hjärnkontoret.

Och vad har jag lärt mig av detta. Ta det lugnt, andas en extra gång, fundera en extra gång på om du verkligen uppfattade vad din bordskamrat sa. Ta inte fram "jag fattar ingenting" ansiktsuttrycket och tonen som säger att "gud vad du är irriterande som inte pratar klarspråk". Ta inte fram taggarna i onödan, spara dem tills de behövs på riktigt.

Måndagskvällens outfit

Jag vet inte vad det är. Men under de senaste dagarna så blir jag superstressad av att sitta vid datorn. Tänker hela tiden att jag borde söka jobb när jag väl sätter mig här. Men hur kul är det egentligen?! Klart att jag ska göra det så småningom men inte just nu eller idag. Imorgon kanske eller till och med nästa vecka.

Idag har jag jobbat på sågen, och min nedräkning på antal dagar kvar är nu bara ensiffrigt. Det är 4 hela arbetsdagar kvar innan jag slutar. Sen vet man inte vad som händer. Fast jo, veckan efter så ska jag och min vän Husing ta och vara arbetslösa tillsammans och spendera veckodagarna på att göra det man aldrig gör.

Helgen var en dunder helg. Vet inte varför den blev så bra egenltigen. Det var ju en vanlig helg som alla andra. Fast jag kan ju inte undgå att jag var väldigt lycklig och glad. Dansgolvet var helt galet. Tur att jag tog mina vanliga sneakers och inte ett par bekväma skor med ca 6 cm hög klack, om inte 10cm. Vet inte riktigt hur höga klackarna på mina skor är riktigt.
Jag kanske ska göra som alla andra stora bloggare där ute på nätet och berätta vad jag har för kläder på mig. En bild kan jag tyvärr inte infoga pga att jag saknar en kamera. Men om allt blir som jag vill så har jag snart en digital systemkamera i handen.

Jo, jag har på mig ett par vinröda sidenpyjamasbyxor från Vietnam, en marinblå långärmad T-shirt från H&M, ett svart linne från garderoben och ett par tofflor som jag hämtade från hallen. Mycket attraherande klädsel idag. Jag lovar jag kan bättre. Men det är måndagkväll och jag har antagligen inte återhämtat mig från min toppen helg och därför har jag valt en mycket enkel och bekväm outfit.


a long time ago..


Kvällshumor

Från att jag för några dagar sen googlade fram vad min anställningsform stod för till att jag nu är varslad och arbetar till óch med 12 december. Kan säga att det kom ett litet glädjande pirr i magen när chefen kom med det tragiska beskedet. Jag vill vidare, men till vad vet jag inte? Meningen är att jag och Husing ska vara arbetslösa tillsammans och fylla våra dagar med serier och film. Kanske lite god mat, ja det vi hittar hemmai skafferiet. Det ska vara billigt att vara arbetslös har jag fått för mig. Jag ska som debut göra mitt bästa. Men som sagt, min vän Husing fick glädjande beskedet att jobbet finns inom räckhåll. Det är ju förskräckligt bra av henne att på samma dag skicka in en ansökan på ett jobb och vipps några timmar senare så ringer dom upp och vill ha henne. Vet  inte hur du bär dig åt, men natura har nog ingenting med det här att göra. Får vi hoppas.

Ja en galen söndagskväll i stockholm måste jag säga att det var. Mer vill jag inte gå in på detaljer. Smaskiga detaljer som handlar om en ganska berusad tjej som åker taxi kring halva stan för att hitta hem. Det gick bra, och min mor kan andas ut. Att jag luktade gammal fylla måndagen efter vet jag inte om jag kan hålla med om. Tror att min mor sa det i all rädsla för att skrämma mig. Alkohol är kan man man vara  utan och så fortsätter det.........

Jag vill ha ett planerat nyår. Men det känns som att det kan vara för  mycket begärt. De flesta har sitt på det torra och vet vart de ska, redan nu, en månad i förväg. Ja, jag vill inte grina, jag vill vara fin och dansa.. Det är så mycket man vill, men så lite man tar tag i. Eller i ärlighetens namn så har jag inte funderat så mycket på min framtida väg. Jag har varit upptagen till att vara 100% koncentrerad på mitt sågverk och allt vad det innebär.

Nej tack och adjö nu ska jag få min skönhetssömn så att grabbarna på sågen har nått att fästa blicken vid.. haha, nej. Det var ett ganska grovt skämt. Håll blickarna borta så är det ingen som sågar av händerna?!....

RSS 2.0