Burbon ice

En nostalgisk kväll. En kväll då jag saknar alla jag tycker om. Då jag saknar att umgås och att bara vara. Sofia. Är det möjligt att flytta göteborg några mil norrut? Samma med Jönköping. Så flyttar jag min och Jons lägenhet flera mil söderut. Om det vore möjligt. Skulle även vilja flytta med falulassaret också. Dagens önskesanning kanske?

Jag lyssnar just nu på ett så kallat indierock band kallat The mountain goats. Get Lonely är en rätt mysig skiva.
Brödet jäser och jag ska låta det jäsa ett tag till. Har ingen aning om hur det kommer att bli. Gjort på måfå.
Idag har varit en sådan dag då jag bara sitter och stirrar i godispåsen. Äter för ätandets skull. För att det finns här framför mig. Egentligen så skulle jag vilja ta tillbaka pengarna för alla dessa godispåsar och skänka dem till behövande barn, utrotningshotande pandor eller sätta in dom på ett resekonto så jag kan ta mig på resande fot igen. Jag vill verkligen ut och resa igen. Jag vill jag vill jag vill. Helt otroligt vad jag vill det.

Tackade ja till Socionom utbildningen i Örebro. Plugga vill jag verkligen göra. Men jag vill resa desto mer. Så frågan är om man ska börja plugga.

Jag kommer på så mycket saker jag vill göra samtidigt. Slå in paket. Skriva julkort. Se på film. Ringa någon. Men jag orkar inte. En melankolisk stämning är väl inget att hurra för. Det kanske har nått med musiken att göra, den musik som jag lyssnar på nu. Vi slåt på lite mainliners-burbon ice. Kan lätta upp stämningen lite.

Japp det lättades upp. Eller? Jag kollade även till degen för en stund sen. Dubbelt så stor var den. Det kan bli rätt bra det där. Efter paketinslagningen, julkortsskrivningen och filmen så kanske jag ska ta och spela lite gitarr?

Kärlek


Kärlekens EKG?


Till hälften tidlöst oorganiserat, till hälften oförutsägbart.

Tummen upp och välkommen till ditt nya jobb smartas.

Då var det dags igen.

Gårdagen i all ära. Jag ville bara gräva ner mig i marken och stanna där ett tag.
På min lediga fridfulla dag så gick jag ut på stan för att julhandla lite. Det blev inte så mycket mer än lite viner på systemet. Och det var ju det som var grejen. Jag trodde, eller jag var mer eller mindre dödssäker på att Systembolaget i Ludvika stängde klockan 19.00 alla dagar utom lördagar. Därför går jag in i butiken fem minuter i sex för att kunna gå och strosa lite och läsa på etiketterna. Konstigt nog så var det bara jag och ett utländskt par i butiken. Jag tyckte att det var lite konstigt men tänkte inte mer på de. När jag känner mig rätt så redo att ta mig till kassan så möter jag där alla i personalen som jobbade den dagen(ca 10st) som står där och vänar på MIG. När jag kommer fram till kassan och börjar ställe upp mina väl valda vinflaskor så säger Åsa, min kollega som jobbar både på Systemet i Smedjebacken och i Ludvika " Det här är Mimmi och hon ska jobba hos oss nu vid jul."
Jag höll på att smälla av. Lite fint vinkar jag till mina kommande medarbetare och försöker göra allt för att komma ut därifrån så snabbt som möjligt. Självfallet drar jag kortet istället för att använda chippet och ber henne slänga kvittot som jag redan tagit emot. Klockan var exakt sju minuter över sex. Bara för att upplysa alla som inte vet. Systemet i Ludvika stänger klockan 18.00 på onsdagar.

Kärlek


RSS 2.0