Äppelpaj och Snabba Cash

Nu var det dags att ändra om i bloggen. Ändra lite tapeter och annat som hör till. Fast nja. Det är väl inte riktigt jag det där med att helrosa och en massa hjärtan. Gulligt. Men för mycket. Fixarsofia får ta fram verktygslådan och hjälpa en tålamodslös vän. Har tyckt att mitt tålamod har varit bra, men ibland tvivlar jag. Visst, om något inte riktigt fungerar så vill jag inget hellre än att lösa problemet själv, iallafall försöka. Men går det så långt att det kliar i fingrarna då får någon annan ta över. Ibland blir det så. På jobbet blir det så.Nej. På jobbet blev det så. På ett sågverk lyder ett motto "du klarar det mesta med våld". I början är man förstås lite feg och svag. Men efter några, dagar skulle jag vilja skriva, månader så harjag låst upp dörren för den våldsamma jag när jag är i tidspress och har sabbat någom maskin eller så. Ja så fungerar det på Sågen. Vet inte riktigt hur de fungerar på andra arbetsplatser, men skriv gärna en kommentar om det så kan vi disskutera saken senare. Eller?! :)

Mammas äppelpaj är en sockerbomb, mycket god, men sockret sätter fart på hjärnsystemet. Nu är jag pigg trots att jag går upp klockan halv sex på mornarna(klockan sex när jag är morgontrött). Det kan ju också bero på att jag sovit en timmed middag efter jobbet?! Troligtvis.

Tänderna ska borstas och jag ska lägga mig i sängen och läsa några blad ur boken "Snabba cash" av Jens Lapidus. En äldre dam sa till mig när jag nämnde att jag läste denna bok att språket inte riktigt var som det skulle. För det första så blev jag väldigt förundrad över att en sådan gammal dam, vet nu inte riktigt hennes ålder men hon hade grått permanentat hår, läser en sådan modern bok som "Snabba cash". Det är ju rena rama rinkebysvenskan som träder fram i textraderna. Häpen. Frågan är hur mycket hon förstod?! Det har kommit en uppföljare också, vad hette den nu igen. Ännu mera cash?!

Nu ska jag gitta, eller jag ska slaggish kändes mer rätt att skriva. Vet dock inte ifall det sistnämda ordet har någon betydelse, men det liknar odret slagga alltså att sova. Det är väl ungefär så man ska uttrycka sig idag, eller? :)


God natt.


RSS 2.0