Kroppen är egentligen helt fantastisk

Jag tror att jag håller på att borras ner till jordklotets mitt. Det här är fanimej den drygaste utmaningen jag gjort i hela mitt liv. Ändå är den inte jämförbar med läkarlinjens invecklande program. Helt plötsligt käns det som att jag har två dagar på mig att lära mig om nervsystemet, endokrinologi, rörelseapparaten, sinnena, fortplantningen, smärtsinnena. Axoner, dendriter, gliaceller som bildar myelin. Det perifiera nervsystemet, det centrala nervsystemet. de två nedre skelettbenen, skenben och vadben, heter så mycket som Tibia och Fabula. Gluteus maximus är bara en av alla våra muskler med latinska namn. Ögat har tappar och stavar längst bak på näthinnan. De är dom som regagerar på ljuset och ljusets våglängder. Med hjälp av rodopsin översätts ljus till nervsignal som sedan skickas in i hjärnan för tolkning. En doft kan lätt kopplas ihop med ett minne, troligtvis beror det på att luktnerven inte kopplas om i talamus utan går direkt till luktcentra som ligger intill det limbiska sysmemet i hjärnan. Det är i Limbiska systemet som utför minneshantering.

Det här är bara en bråkdel av vad som ska prentas in i min hjärna. Jag borde plugga mer, jag borde plugga hela natten, men just nu är jag bara så trött att jag känner mig illamående.

Hoppas ni har det fint i Göteborg fam.Jespersen! Jag önskar att jag vora där. En skräckfilm i storstaden Stockholm med Husing känns också rätt lockande.

Kärlek

Dagens fårhjärna


Jag har aldrig trott att jag skulle utföra en dissektion av fårhjärna.  Jag har mer eller mindre stått med den skalpell, sax och sked arbetat mig in i en halv fårhjärna. Det låter jävligt äckligt men det var faktiskt inte lika äckligt som jag hade trott. Det var värre att se dissektionen på webben än att utföra den själv. Jag hade till och med ett fåröga vänt ut och in runt mitt finger. Ska man så ska man. Det äckliga blev rätt intressant i slutändan och nu är det gjort. Är rätt stolt över mig själv när jag övervinner min äckelkänsla och bara gör. Jag tog till och med en bild med telefonen men den är rätt äcklig så jag tänker inte lägga upp den.

Förkväll? Nu har de satt en hund på diet. Jag vet inte vart världen är på väg. Har man skaffat en hund bör man också förstå att man lär rasta hunden.

Jag tänte egentligen bara berätta att jag grävt i fårhjärna och att framtiden är helt oförutsägbart. I alla fall för min del.




Osteoklaster, osteoblaster, osteocyter........

Dags för en ny natt med sömn. Jag hoppas innerligt att drömmarna är fina och mjuka och inte svarta och elaka som tidigare nätter. Jag har drömt riktigt dåliga drömmar de två senaste nätterna. Jag vaknar och mår dåligt. Jag vill hellre vakna och må bra, vakna och känna att ingenting i världen kan stoppa mig. Jag är fri till att göra precis vad jag vill, precis vad jag känner och ingenting kan sätta stopp för det. Med den känslan skulle jag komma långt här i livet. Affirmationer ska tydligen vara bra.

Mina senaste månader har varit riktigt griniga. Surt som sura uppstötningar. Man kan väl likna mig som en av dom där sura godisbitarna som överraskar i godispåsen. Alldeles sådär så att det inte går att undgå att hela ansiktet vrider sig. Jag är ingen trevlig person när jag, som är en av mina brister, är långtjurig på småsaker. Till ingen nytta alls. Det finns ingen mening och inget ljust slut på mina fasoner. Istället får jag be om ursäkt för mitt, så otroligt medvetna, humör och försöka inse att förlåtelsen mottagits. För jag menar det. Plugget sliter mig i bitar. Jag spenderar den mesta tiden nergrävd i böcker och framför datorn för att lyssna på föreläsningar om och om igen. Trots all tid som jag ägnar åt plugget har jag svårt att fokusera. Är de det här jag vill? Är det värt att sabba allt runt i kring för en jävla utbildning. Ja kanske, eller nej kanske inte? Jag lär aldrig få ett svar, för vad som än händer och sker så kommer det bli rätt.

Förlåt mitt hjärta
Förlåt alla andra som får ta del av mig när jag inte står ut i tillvaron jag befinner mig i, i alla fall nu.
Jag ska ändra mig, jag ska bli gladare.......sen om jag känner mig sur och snedvriden ska jag stänga in mig på toaletten och inte komma ut förens hormonerna sprungit klart sitt maraton.


Kärlek till mina




RSS 2.0