Bilder!




Tyri-hans gänget en helt vanlig lördag
Tobbe, Charlotte, Roger, Allan, Jag, Chefen, Danne


Ingen hade någon aning om att jag skulle vara med på bild
Maria och Malene

Ibland blir det rätt, ibland blir det fel

Trött och sliten skulle jag vilja säga att jag är. Mycket trött. Gick runt och rotade i förråden på jobbet efter ett våffeljärn, men hittade inget. Just typiskt, för jag var så sugen på våfflor. Fick nämligen veta att det var våffeldagen idag. Pannkakor blev det i alla fall och det gick lika bra det med. Pannkaka med blåbärssylt.  

Ibland gör man saker fast man redan innan vet att man inte borde. Men när tröttheten tar över så tänker man väldigt, väldigt suddigt. Eller man tänker väl inte alls helt enkelt. Fast egentligen så gör man det, man tänker på allt samtidigt så man missar en hel del på vägen. Vet inte riktigt hur jag ska förklara det. Och när man gör de saker som man inte borde hur ska man gå till väga då?! Det är ju inget allvarligt jag talar om, men något som är korkat dumt för man vet att det var fel. Något som skulle kunna vara i stil med att man ger en mycket bra rabatt på en club sanwish till en grabb för att han endast hade 80 kr på sig(trodde jag ja) sen så går han ut och berättar för hela gänget om sin rabatt. Och där ute sitter min chef och äter. Det kanske är en fjantig sak, men vad skulle jag säga till min chef om han hörde vad de sa?? "Oj, förlåt jag tyckte synd om honom för att han hade bara 80 kr. Han hade bara råd med allt annat förutom clubben på vår meny. Så jag tänkte att jag skulle vara schyst och ge honom rabatt." Vafan är det för fel på tomatsoppa liksom? Han hade fått tomatsoppa och en morotskaka för sina 80 kr. Jag blir så trött på de dagar som är mina mesdagar. Gör om, gör rätt har jag hört är ett smart sätt. Räta ryggen och be grabben köpa tomatsoppa nästa gång.

Annars så koser jag mig med Allan. Har tittat på arga snickarn och nu ska vi se nått annat program som går på svensk tv. Fast på internet förstås.

Jag saknar, saknar mina kära. Och tänker på er.

Inte vilken dag som helst..

Jag tror jag ska sluta blogga, verkar vara så att jag alltid är trött eller överdrivet vimsig när jag gör det. Det är alltid en eller två osamanhängande meningar i mina inlägg. På tal om något helt annat så är det våffeldagen imorgon och jag har inte hittat ett våffeljärn än. Lite skuffad är jag, men okej pankakor fungerar det med. Blan B helt enkelt.

Sov gott allesammans. Nu bör jag sova för att lindra denna, ja näst intill, kroniska trötthetssjuka.

"The clubsandwich is finish and the kyllingsallad too"

Vinterviken och brända popcorn

Ligger i sängen, skulle kunna vara min säng jag ligger i men det är det inte. Jag passar på att låna Tobbes säng då de är i Sverige och hälsar på. Rätt skönt med nederslafen. Blir så jädrans varmt när jag  ligger på överslafen. Samtidigt som jag skriver här i min blogg så sneglar jag på "charterfeber" som visas på Allans dator. Ser riktigt härligt ut med sol och bad. Det luktar brända popcorn och jag är riktigt trött.

Igår var det liv i luckan. Vi firade Allans födelsedag som är imorgon. Det blev balongdans och uppträdande på högsta nivå. Fuldansen har fått några nya ansikten. Ruska rumpa på högsta nivå helt enkelt. Mycket kul och svettigt. Upp tidigt i morse för jobb. Sömnen inte var den bästa med anledning av att en viss person snarkat så nå sjuky högt. Men tog igen en del av sömnen efter jobbet idag. Första gången jag åker lift utan skidor eller bräda på fötterna. Var rätt kul faktiskt.

Vinterviken, en gammal klassiker från 90-talet. En härligt rolig film. Sköna kommentarer då pistol har namnet puffra. Kan inte låta bli att skratta åt svenska språket under 90-talet. Språket har utveklats en hel del sen dess. " Nu är du inte så kaxig längre när du inte har en puffra", inte så hotfullt?!

Imorn blir det jobb. Egentligen så blir det jobb hela veckan för min del. Förhoppningsvis så är jag ledig på måndag och förhoppningsvis så är det fint väder så jag kan bygga på min bränna. Alpefett fungerar alldeles utmärkt om man vill ha en snabb bränna. Men jag lär få en grund innan jag kan använa det. Blir alldeles knallröd annars.

Nä nu bör jag sova. Men jag ska avsluta detta inlägg med en dikt som betyder mycket för mig och kopplar till mitt liv här på Kvittfjell. Kan bero på att dikten finns skriven på en tavla inne på toaletten, då jag läser den varje gång jag gör ett besök där, Och tro det eller ej men det blir några gånger om dagen,

"Those who bring sunshine to the lives of others cannot keep it from themself"
James Barrie

Rock'N Roll på Tyri-Hans

Me and the boss
Jag och chefen på självaste Tyri-hans Skicafé. Jag vet inte vad vi försöker oss på men en avancerad buggsnurr är min första gissning.
 
Sen så har jag inte så mycket mer att tillägga. Mer än att jag ska spendera Imorgondagen i skidbacken. Det ska bli en fin dag och det är prat om lite grillning på toppen. Sen blir det vinprovning till 100% i målområdet. Ska bli spännande.

En ganska seg dag på jobbet, hjälpte kocken att baka både morotskaka(gulerotkaka) och brownie.

I´m a Bartender.......

Idag har jag varit bartender. Mycket intressant må jag säga. Men fan ett hop med 30 rikemansherrar är inte att hänga i julgranen när de är drypfulla. Mer pinsamt att titta på faktiskt. Men men, jag gör mitt jobb och drar in en massa dricks. Katjiing. De berömer oss för vår goda servise och vi höjer omsättningen från fjolåret extremt. Är riktigt trött nu faktiskt. Det är World cup tävling här i Kvittfjell och det går ruskigt fort för herrarna i olympiabacken. Måste ju skryta med att det var min andra backe som jag åkte i vid min hitkomst.

Haha, stackars mor min. Jag har inte glömt er i Sverige. Jag jobbar en hel del så jag hinner inte med att tänka så mycket. Och jag trivs riktigt bra med gänget här uppe. Helt fantastiskt bra faktiskt. Sen så kommer mitt personnummer nästa vecka. Förhoppningsvis. Klockan är halv ett och Tobbe sitter med gitarren och sjunger hallelujah, då Danne kollar frebrilt efter en jacka på nätet.

Igår var vi på party vid en stor stuga här på fjället. Lars Myrhe, en norsk alpinist född 1984, skadade jag hand med. Min chef Knutarne, skulle skoja lite och visa hur man socialiserade. Han vände sig om och sträkte fram handen till Lars Myhre och sa "Knut-arne, tack för senast!"(De  känner varandra sen tidigare). Jag tänkte jag skulle göra ett försök och sträcker fram handen till Lars och säger "hej, Mimmi, tack för senast!". Vi på Tyri-hans var pringen över i:et på festen i alla fall. Stod längst fram och dansade loss till trubaduren. Mycket trevlig kväll.

Nu ska jag sova. En lång dag imorn också.

Sov gott!

Mcdonalds mat och nya googles.

Har köpt ett par grymma googles idag. Mycket, mycket snygga och mycket, mycket dyra. Men smart som man är så frågar man expiditen om de är nå rabatt snart. Vilket det inte skulle vara på just dessa qvicksilverglajor. Jag fick 20% rabatt. Tacka mig Daniel. Som också fick 20% på glajor och hjelm. Trots de 20% rabatten så var de rätt dyra. Men ack så snygga. Jag Daniel och Allan tog en sväng till Lillehammer för att fixa norskt personnummer till mig. Sen skulle vi strosa lite i affärerna. Köpte en del grejer. En mysig dag i Lillehammer som vi avslutade med en lunch på MC donalds. Allan hade längtat en del efter en burgare.

Köpte ett par senapsgula jeans i storlek precis och exakt. Blir tvungen att använda dem nu de kommande dagarna innan det är försent. Rätt snygga faktiskt 99 Nkr.

Hejp


RSS 2.0