Jag är en vampyr

Tack tack, p3 populär, ni räddade min dag! Ja har precis slagit på radion i mina hörlurar. Då mitt i alla tankar börjar Markus Krunegård sjunga i minan öron "hela världen är så undebar om man är korkad, tom och glad...". Herregud sjunger han om mig?! Nej, det gjorde han inte, men i alla fall. Jag ler som aldrig förr. Måste ju vara årets bästa låt. Konstig med härlig. Och det bästa är att den passar så jävla bra in i mitt liv just nu. Jag håller fullkomligt med honom.

Ja, och vem fan är snygg i 60W ljus?! 

Dum akutsågverksarbetare?

Att jag känner mig helt dum i huvudet är inte för ovanligheterna nu för tiden. Det är en del av min vardag helt enkelt. Ändring på det. Jag ska googla mig till en fungerande allmänbildning! Yes...

Nej skämt å sido. Min allmänbildning finns där, men ibland hittar jag inte bland mina sorterade filer. Men å andra sidan, med mitt fria tankesätt får jag folk att brista ut i skratt. Det kallar jag omedveten komik.

Idag har det varit en dag på sågen som de andra veckodagarna den senaste månaden. Jag har än en gång gått upp klockan halv sex och dragit på mig arbetsbyxorna truckit i mig mackan och gått ut till skjutsen hela fem minuter i sex. Halv sju sitter jag på min stol och sorterar träbitar och lyssnar på P4, ibland p3. Helt utan vetskap om vad min anställningsform står för. Jag har ingen aning om mina rättigheter. Jag bara jobbar. Men jag satt stopp för det idag, det är påfrestande att inte veta vad som gäller. Jag googlade mig fram till att vid behovsanställning står för:

"Behovsanställning saknar stöd i lag men anses ändå accepterat och förekommer i kollektivavtal. Behovsanställning innebär att ett företag anställer en person för att utföra ett visst arbete vid akuta personalbehov.

Du som arbetsgivare förbinder dig att erbjuda arbete av en viss omfattning per månad, men arbetstagaren förbinder sig inte att arbeta. Den behovsanställde får endast lön för arbetad tid. "

Jag har nu kommit fram till att jag är en sågverksarbetare som är redo i akut, men kan säga nej om jag inte vill arbeta. Vilken lättnad.


RSS 2.0