Koh maak.....

Nu befinner vi oss pa en annan o(Koh maak), laangt bort fran musen "Mike", som i och for sig paminde lite om min forra hamster "hanny", och de underbara kackerlackorna som sa snallt sprang runt pa toalettvaggarna. Vi har fatt en underbar bumgalow. Inget hal i taket. Inga synliga kryp, en trevlig toalett och en DUSCH! Jag kan nu antligen tvatta haret helt avslappnat. Jag lovar, det behovdes ocksa. Har aldrig tidigare varit si skitig. Ganska motbjudnande faktiskt.  Men jag kan saga att den duschen var den basta..


Eftersom jag och sofia ar sa fruktansvart smarta tillsammans sa  var vi nastan ovartygade om att det fanns nagra ATM pa on. Eller det var val mest jag som sa att det fanns, vilket jag egentligen inte hade nagon aning om. Men nar vi hade anlant till on och bestamt oss for en ganska dyr bungalow sa fragade vi om det fanns nagra ATM i narheten. Magen vande sig en aning nar svaret kom. Sjavklart fanns det inga ATM pa on. 1000 bath som jag trodde lag in min portmina lag inte i min portmona. Dar lag istallet nagra 20 bath sedlar. OTUR?! Vi flickor beholl lugnet och tog reda pa att det fanns ett stalle pa on dar vi kunde ta ut pengar. Vilken lattnad..


Jag kom pa iden att vi skulle hyra en moped och aka dit. Vilket geni jag ar. Sofia var skrackslagen medans jag forsokte forklara att jag tror att jag kunde hantera den ganska bra. Observera tror. Sofia fragade receptionisten tre ganger om det fanns nan taxi. Svaret blev:

- kor forsiktigt och hall er till vanster.


Arbetsteamet pa hotellet Lazy day stallde upp som publik. tankarna spred sig i mitt huvud "Mimmi vad har du nu stallt till med?" Vi satt oss pa mopeden och jag borjade att gasa. En meter. Tva meter. Tre meter. Motorstopp!

Pinsamt. Killen som hade hand om mopederna sprang och kom till var raddning. han hjalpte mig att trycka in den synliga knappen pa styret for att kunna starta mopeden igen.

Ett nytt tappert forsok.

Vi lyckades.


Forutom den spannade resan pa mopeden sa har vi hunnit med att sla vara kloka huvuden ihop nar vi desperat forsokta fly fran ett mycket hotfullt bi, eller en geting. Jag sag min flyktvag ut mot balkongen, Sofia sag sin in till toaletten. Pang! jag andrade snabbt riktning och vi bada hamnade pa toaletten.  Inga stora skador skedda.


Koh Mak  ar forovrligt en mycket fridfull o. Det hander inte sa mycket mer an att vi firade en trevlig svensk dams fodelsedag. Vi har i alla fall funnit for mycket frid och imorgon ska vi vidare till Kohsamet som ligger narmare fastlandet. Det ska bli kul att satta sig i en speedboat igen.. Kanske vi traffar pa den trevliga killen Mark som hade sjukt kul humor.


Nu ska jag bege mig ut till solen igen. Kanske ska jag sova, for det ar fruktansvart svart att sova om natterna. Sofia somnar alltid fore mig.. Tack for mig!


Manga pussar


Och en tredje gang

Jag maste beratta att jag sag varldens gulligaste apa idag. Heelt sjukt sot. Funky var namnet. Han satt och knagde intensivt pa mina solglasogon. Ingen storre averkan pa mina glasogon. :)

Om ni vill lasa lite mer om vad som hander har runt omkring sa har sofia skrivit en hel del. tjuvkikar pa hennes skrivande pa datorn brevid. Hon har talang. Read it! Nu ska vi ga..


puss

Lonley Beach


Det låter inte allt för trevligt med maskar som kryper in genom fotsulorna. Nu blev jag lite smått äcklad. Min mamma har varnat oss för maskar i sanden och att vi ska ha tofflorna på. Vilkte vi inte har, eller har haft tidigare. Men det är väl bara att hålla tummarna på att vi inte har fått några objudna fotsulsgäster. Ska tänka på det nästa gång. Lovar.

Nu är vi strandsatta på en beach kallad Lonley Beach. Man skulle kunna säga att det är en hel del backpackers och en del andra mysko typer runt omkring. Men det är trevligt. Vi bor in en bungalow lite avlägset vilket inte är så betryggande. Jag är bokstavligt talat livrädd för alla småkryp. Småkryp  är nog fel ordval här är väl de flesta kryp medelmåttligt större än hemma. Jag har också fått höra trevliga historier om Jätte spindlar som gömmer sig under madrasserna.. Mycket otrevligt. Jag vet mycket val hur jag skulle reagera om jag skulle få en tredje sängkompis, som dessutom har tre gånger fler ben än mig själv, hundra ogon och en harig kropp. Motbjudande. Jag skulle ge ifran mig ett vrål, vilket Sofia antagligen också skulle göra. Vi har liksom ett trevligt hål i taket vid toalettavdelningen i var Bungalow. Fast an sa lange har vi inte sett till nagra stora otacka monster. Endast en liten rackare i handfatet. Vi ska i alla fall ge det en chans.. Sen ska vi söka oss till något nytt ställe att bo på.


Idag har varit ute i djungeln och kollat ett vattenfall, dar det sorgligt nog inte rann nagot vatten. Men det var rätt coolt att se ändå. Otroligt vackra djungelljud!  Våra vänner som vi har lyckats finna här tog oss till vattenfallet. Jag såg inte så mycket på vägen dit med tanke på att jag hade till 100% full koncentration på var jag placerdade mina fötter och mina händer. I djungeln finns det mer kryp än vad alla mina mardrömmar hittils har innehållit. :) Men det gick vAldigt bra! Vi badade i det sk vattenfallet vilket var häftigt..


Tre STORA kulor med glass satt som en smäck i min mage. Men det ska jag nog sova gott på. Om jag nu kommer att somna vill säga ;) inga  ovantade dorrryckningar i dorren inatt tack!

Hoppas att allt gar bra for dig Nathalie pa sogen. Att de inte ar for elaka mot dig ;) Jag skanker en tanke till er alla pa mitt jobb sa som hemma. Hoppas att ni alla har det super. For det h ar jag.

Jag kasnke ska meddela att Sofia mar battre nu!!  :)

Sov gott!  kram!


One more night, please!

"Can we stay for a nother night, plesae! " Men jag lovar, nu 'r det sista natten h'r i Bankok innan vi b'r iv'g till n'sta 'ventyr. Vi ska n'mligen till Kho Chang imorgon, ock[s kallad elefant;n. Nu ska det vridas ner i tempo. S[ fruktansv'rt mykcet folk runt iktring hela tiden. Ska bli sk'nt att komma h'r ifr[n.

observera att jag stavade fel p] Khoasan Road i f;rra inl'gget.

Nu har vi varit h'r i tre n'[tter och jag ser frujtansv'rt sliten ut. Hur kan det komma sig? hmm.. Kan det bero  p[ att vi sover fruktansv'rt mycket och vid fel tidpugnt. Det 'r ju inte p] natten heller, utan klockan ett till fyra p[ dagen om inte l'ngre.

Kattungarna som springer runt ger mig en lkump i magen. Jag vill ta hem dom! Med deras "Shrek katt;gon" f[r de mig n'stan att gr[ta. Min v'n petra skulle ta om dem.

Nu ska jag vidare. Hem och fr'scha upp mig en aning, ser skabbig ut. Hem och hem, jag ska till hotellet. Men [ andra sidan s] kommer mitt hem vara i det skicket i tre m[ander nu. S[ vi kan s'ga hem.

Puss och kram hela dan


Bankok

Nu har vi 'ntligen kommit till r'tta. Eller vi har varit h'r i tre dagar snart. Sofia ligger p[ rummet och m[r d[ligt, vilket inte 'r s[ kul. S[ jag ska g[ upp pch kolla till henne snart. Eftersom vi bor p[ den h;gsta v[ningen s[ l'r man f [ bra med benmuskler snart efter allt springande i trapporna hela tiden.

Allt 'r bra i alla fall. Chang 'r v'ldigt gott i den h'r v'rmen. Men maten 'r riktigt stark, idag kunde jag inte ens 'ta upp min mat. Det k'nndes som att det brann i munnen p[ mig. menm annars s[ 'r maten v'ldigt god. Kan t'nka mig att efter tre m[naders tid s[ kommer en viss saknad efter potatis eller pasta att tr;da fram.

Idag bes;kte vi en enromt stort varuhus i bankok. helt sjukt stort med tusentals aff'rer. Vi best'mde oss f;r att g;ran[gonting med v[rat h[r innan vi [kte d'rifr[n vilket var bra. Jag klippte  mig och sofia fgjorde blonda slingor i h[ret. En kvart tog det att klippa sig och de 'r riktigt duktiga. Det k'nns r'tt h'ftigt att ha tv[ h[rfris;rskor som fixar ens h[r, lite lyxigt p[ n[tt s'tt.

man kan v'l s'ga att hotellet inte 'r fyrstj'rnit precis. Man fick mer eller mindre en chock n'r vi anl'nde. Men vad ska man v'nta sig n'r man betalar 75 svenska kronor p'r natt. Nu trivs vi i alla fall. Det 'r sitsa natten h'r. Sen b'r det av till Koh Chang om det blir osm planerat. Hoppas Sofia m[r b'ttre. Ska g[ och kolla till henne nu.

Kosan Road 'r urh'ftigt, Bankok 'r riktigt h'ftig. blev erbjuden  att g] p] pinpong show. men jag avb;ljde. Min syster har redan ber;ttat allt som h'nder d'r inne. Kasnke det blir en kik n[n kv'll fram;ver. Vi f[r se. 

Heeej  

Kassler är underskattat

Nu sitter jag här igen. Det är nu andra gången som jag skriver i min blogg. Jag förstår fortfarande inte allt som går att gör amed den här sidan men det  går frammåt.

Något som jag kom i underfund med idag var i alla fall att kassler är en undersakttad maträtt här hemma. Det är ju super gott med kassler i ugn. Potatisgratängen höll sin vanliga standard naturligtvis. Mycket gott. Jag har förstått att jag har en viss passion för mat. Det är fruktansvärt gott bara.

jag blir beordrad att torka köksgolvet klockan 21:49. Det är inte rättvist;)


Nu snurrar det i huvudet

Jag förstår ingenting om hur jag ska kunna redigera färgerna på min sida. KÄnner att jag behöver hjälp. Kanske kan det bero på att jag nyss har kommit hem från ett åtta timmar shårt arbete och att jag känner mig ganska slut i huvudet. Jag vet inte?! Men jag vill ha ordning på den här sidan så att den så bäst som möjligt visar vem jag är.  Måste nog ta en paus nu. Sen ska jag fixa det här. Så är det bara!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0