Scrubs för hela slanten.....

Just nu sitter jag och tittar mig igenom första säsongen av Scrubs. Har i princip inte gjort någonting annat idag. Fast jo, jag har varit och fikat med mina vänner. Har inte skrattat så mycket på länge. Herregud, det är alltid så. Jag och Anna skrattar tills tårarna rinner. Man kan väl säga att konversationerna inte är högklassiga. Men vad gör det. Jag har som sagt dragit ner på svenskan(internt skämt) och jag är glad att de försöker förstå vad jag säger. Skrattar vi inte med varandra så skrattar vi åt varandra. Och vet ni vad. Jag kan skratta mig lycklig för jag har så underbara vänner! Usch vad jag smörar. Vet liksom inte riktigt vilka som följer denna blogg. men shsss...

Jag längtar efter värmen. Värmen som bara solen kan ge ifrån sig och värmen från en annan mänsklig kropp. Alla behöver lite kärlek, värme, uppmärksamhet och omtanke. Eller ja, jag vet i alla fall att jag behöver det ibland.

Finns det en likhet eller är det bara en illusion?!



Mormor

Hittade även ett häfte med mormors favoriter när det gäller sång. Tror jag i alla fall. Vi använde den när hon fyllde 85. Eller ja om det är mormors favorit vet  jag inte, men den är fin.

När det strålar uti salen

När det strålar uti salen
utav glädje, glans och färg
när det gnistrar i pokalen
utav ädla druvors märg,
kära vänner varför dröja
med att dricka glädjen till?
Låt oss bortom framtids slöja
se allt skönt vi skåda vill!

Drick för allt som livet skänker
glädjestunder, ljus och sol.
Driick för stjärnormna som blänker
över oss från pol till pol.
Drick för våren väl du kan det,
drick för värmen våren ger.
Drick för starka vänskapsbandet,
drick för allt vad skönt du ser.

RensningsSöndag 25 januari 2009

Ja vad gör jag, jag har vänt upp och ner på allt som finns i kartongväg i "ladan". Min mor och hennes man ska nämligen flytta och jag blir då tvungen att rensa ut allt mitt och allt som jag äger och har osv. Efter nästan en heldag på logen kan jag säga att jag är heelt fucked up. Jag har läst igenom nästan varenda brev, dikt, berättelse som jag hittat. Det blir lite tröttsamt efter ett tag. Men jag hittade en söt liten dikt som jag tyckte om när jag var sisådär ganska liten. Den går såhär:

En kyss är ingen fara
en kyss är inget brott
två läppar möts ju bara
å herregud så gott

Lite längre in i arkiven, eller ja pappershögen i kartongen så hittar jag lite dikter som jag skrivit. Bland annat en till en vän, tänkte jag skulle dela med mig av den också.

ditt leende är alltid stort
öppet hjärta för alla
du är varm och go
go som ett bär
jag håller dig kär

du är min bästa vän
och det är klart att vi kan bråka
men oftast löser det sig
mellan dig och mig

 jag hoppas att du vet
att vad som än händer
kommer jag alltid att älska dig
du är min vän
min tro
mitt hopp
den plats du har i mitt
hjärta
kommer ingen annan få
det kommer alltid vara du och jag
vi två


Är den inte bara för söt? jag gillar den. Och ja, ta åt dig.


Sanningslära..

mOd
(Erik Sjödin)

Att visa
sin svaghet
fordrar
stor styrka

Att erkänna
sin feghet
kräver
stort
mod

Den känns som att den passar in just nu..........

Arbete
(Ulf Lundell)

om jag inte arbetade
 vad i helvete skulle jag
göra då?
knarka kasnke
men det är ju också ett jobb
Ett jävla flängande med
inbrott och själva köpandet av
skiten och sen om igen
så det utesluter vi
Jag kunde leva på andra
men risken finns ju
att också det är ett rätt så hårt arbete
Jag kunde lägga in mig på
sjukhus och bara ligga där
blickstilla
men jag kan ge mig fan på
att det också med tiden skulle kännas som ett arbete
Så jag arbetar väl på då
jag har väl inget val
Men nånting säjer mej
att Gud från början
inte alls menade att vi skulle
syssla med nåt satans
arbete

En papperskasse och en Michaela till räddning

Söndag i all ära. Vaknar upp. Försöker somna om. Vaknar upp igen. Fattar inte att man inte kan sova när man som mest vill det. Om jag reser mig nu så vet jag att min bakfylla sakta kommer träda fram, vilket den redan har gjort nu när jag sitter upp. Ingen höjdar kväll igår. Jag var inte lika smart som Michaela och ta varannan vatten. Jag tog varannan öl. Jag vet inte, men det känns som att det är helt och hållet mitt fel att jag fick stanna hemma mens alla andra gick ut på krogen och dansade. Om dom nu dansade. Det hoppas jag. :) Nu är jag lite äcklig som skrivet det här, men jag hävde ur mig min kvällsmat och det övriga jag ätit/druckit i en pappkasse. Och ja, en pappkasse kanske inte var det smartaste allternativet. Men det var mitt enda hopp. Usch, äckligt. Äckligt. Äckligt. En tandborstning och jag är så gott som ny.

Det som var riktigt kul med gårdagens kväll var att jag träffade nytt folk som jag kanske hejat på några gånger, men inte så mycket mer. Som min far sa så fint vid matbordet, "Men hur ska du kunna träffa nytt folk om du inte följer med tlll ställen där det är nytt folk." Ja inte riktigt så sa han, men på ett ungefär.

Snarkning borde vara förbjudet.

Kan man tänka sig...........

Nyss hemkommen från en roadtrip till Borlänge. Inte riktigt vad jag hade väntat mig när jag satt mig i Husings bil. Men jag har väl bara mig själv att skylla, när såg jag senast en On Off butik i Ludvika?! Ja det var ett  tag sen i alla fall. Klart vi skulle till Borlänge och köpa en dator till Husing. Och inte vilken dator som helst utan en precis lika dan dator som jag själv har. Är stolt Husing! Förmodligen sitter hon och grymtar och försöker hitta någonting som skulle kunna vara den där lilla saken som inte finns på min dator.

Kan meddela att det inte är bra som medpassagerare att presentera nya artister för den som kör bilen. Då kan man missa skyltar och bli tvungen att tvärnita när man får syn på en bil. Blev galet rädd för en sekund när jag med all kraft var tvungen att trycka ner bromspedalen. Känndes ungefär som när man sitter på en bob och bromsar med den enda bromsen som finns. Man stannar inte på stört precis.

Och vilka grabbar det jobbar på elektronikbutiker. Funderar skarpt på att bli praktikant. Nått att tänka på i alla fall. Fast konstant röd i ansiktet är väl inget att föredra precis. Men nån gång måste ju färgen ta slut?

Imorgon ska jag jobba, kors i taket. På sågen av alla ställen. Igen! jaja, det är nått och det ger mig lite mynt i fickan i alla fall. Till nästa helg?! Nä.. Eller kanske.. Man vill ju inte som förra helgen bli utskälld för något som hänt för ett år sedan, som jag själv har lagt åt sidan. Herregud. Det finns verligen orginal.

Peace.

It´s for you babe.....

Nu var man tvungen att skriva igen då. Tack för kommentaren darling. Eller vad man ska säga. Nu är hela julefirandet slut. Det är dags att ta tag i sig själv och göra något nyttigt. Är det tänkt i alla fall. Soffan är i Sälen och Husing åker snart till Norge. Fick inte säga att jag tyckte att det skulle bli jobbigt. Men det tycker jag. Båda mina två kommer att vara borta ett tag. Ska kanske själv sattsa på att åka bort och komma hem. För på nått vis så tror jag att den som är hemma är den som längtar mest efter den som är borta?! Solo kommer att gå back, det är en sak som är säker. Lite lustigt det där. Att jag på något vis haft super kul ute på krogen de senaste gångerna. Förutom två som blev lite knasiga. Men det reder upp sig. Som sagt, eller jag har tänkt på det idag i alla fall. Livet är oförutsägbart. Det är visst lite spännande samtidigt frustrerande att inte veta, att inte ha nån aning om morgondagens händelser. Allt kan hända, livet kan vända. Upp och ner, fram och tillbaka. En berg-och-dalbana.

Hade filmfestival igår, skulle man kunna säga. Hela tre filmer hann vi se igenom. Ingen somnade. Det betyder att det var tre bra filmer. Sitter fortfarande och skrattar år Magnus Ugglas roll i filmen G som i genemskap. haha. Antar att det är en gammal klassiker för er sextiotallister som var ungdomar när den släpptes. Kan minnas fel.

Jag kanske är ensam om det, men mina dagar är indelade i sk matperioder. Ibland är jag inte alls så hungrig om dagarna och ibland är jag vrål hungrig, heela tiden. Som nu. Sugen på allt. Och inte visste jag att kaffe är mättande?!

Imorgon är det fredag, imorgon är det fredag.

puss

RSS 2.0